Kategórie
 
 
 
 
 

Arturia Beatstep Pro firmware update 2.0

                                                                        

 

Firma Arturia prišla s dlho očakávaným firmware update-om pre svoj BeatStep Pro s označením 2.0. Tento update okrem očakávaného odstránenia niektorých chýb predchádzajúceho systému, prináša aj niekoľko veľmi zaujímavých vylepšení v podobe nových funkcií....

Nové funkcie:

Drum Sequencer: New polyrhythm Mode

Posledný system update prináša možnosť definovať rôzny počet krokov pre každý part bicej stopy sekvenceru. Môžte tak skombinovať napríklad 7 krokov úderu na Hihat s piatimi krokmi pre Snare a 4 krokmi pre Kick drum. Vašej kreativite sa medze nekladú. Je len na vás, či zvolíte priamočiary a uhladený rytmus, či doň vnesiete trochu nečakaného pohybu, alebo zvolíte úplnú "anarchiu" na parte bicích nástrojov.

Ak chcete aktivovať režim polyrhytm:

Vyberte sekvencer [DRUM]
Podržte stlačené tlačidlo [SHIFT] a stlačte tlačidlo [16].
Potom vyberte ľubovoľnú stopu stlačením jedného z padov, podržte tlačidlo posledného kroku a stlačením tlačidla krok definujte dĺžku zvoleného partu. Zopakujte to tak, na každom parte bicích nástrojov.

 


 

 

Touch Strip: New Roller / Arpeggio

Stlačením a podržaním dotykového pásika so súčasným stlačením niektorého z padov, získate rýchle opakovanie práve prehrávaného tónu v rôznych možných rytmických rozlíšeniach v rámci daného tempa. Táto funkcia je dostupná pre každú stopu sekvenceru, vrátane stopy bicích. Získate tak možnosť bleskovo vytvárať rytmické efekty a výplne, breaky a fill-ins. Na harmonických stopách tak môžte obohatiť vašu basovú alebo melodickú linku. Pri súčasnom stlačení viacerých padov a stlačení dotykového pásika vám BeatStep Pro vytvorí arpeggio z práve prehrávaných nôt.

Prepínanie medzi bežným režimom Looper a režimom Roller / Arpeggio:

Prejdite do režimu [CONTROL]
Podržte tlačidlo [SWITCH] a stlačte tlačidlo [9]
Toto nastavenie je spoločné pre všetky tri stopy sekvenceru.

 

 

Pattern Chaining : Saving Chains

K funkcii Pattern Chaining (reťazenie paternov) pribudla možnosť si takto zreťazené paterny uložiť. Logika ukladania je následovná: V BeatStep Pro máte k dispozícii pamäť na 16 projektov. Každý projekt obsahuje 16 scén pre každú stopu sekvenceru a každá scéna môže obsahovať až 16 zreťazených paternov.

Režim Scéna musí byť aktivovaný prostredníctvom ovládacieho centra Arturia MIDI Center. Pripojte svoj BeatStep Pro k počítaču, nezabudnite ho vybrať v ľavom hornom rohu zoznamu produktov, otvorte záložku "Device Setting" a prepnite režim scény na "On" v časti "Global".

 

Octave Randomization

Náhodné generovanie zmeny oktávy niektorých hraných tónov na vybranej melodickej stope sekvenceru.

Touto funckiou môžte obohatiť napríklad svoju basovú linku. Funckia je aktivovateľná v Arturia MIDI Ceter programe pre každú melodickú stopu sekvenceru zvlášť.

 

Volca compatibility 

Kompatibilita BeatStep Pro soo sériou Korg Volca

Vďaka implementácii nového formátu hodín pre synchronizáciu máte teraz možnosť presne synchronizovať beh sekvenceru Volca so sekvencerom BeatStep Pro a rozšíriť si tak váš štúdiový, či pódiový setup a naplno využiť jeho potenciál. Tento update zároveň umožnuje každému partu na sekvencerovej stope bicích prideliť iný MIDI kanál a spojiť váš BeatStep Pro s Volcou Sample, ktorá vám svojimi možnosťami rozšíri  zvukovú pestrofarebnosť a umožní použiť vo vašom vystúpení množstvo nasamplovaných zvukov, slučiek alebo efektov.

BeatStep Pro bude zároveň spoľahlivo pracovať ako riadiace centrum vášho setupu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia